Verdens ledere er under FN blevet enige om 17 verdensmål, som alle lande i verden skal nå. Det gælder også Danmark.
Målene drejer sig om, hvordan vi inden 2030 blandt andet bliver fri for fattigdom, sult og hvordan vi får de sidste 58 millioner børn i skole. De handler også om, hvor vigtigt det er, at alle er sunde og raske, har nok at spise og rent vand at drikke. De handler om, hvordan vi lærer at passe meget bedre på vores miljø, så både mennesker, dyr og planter kan overleve.
Verdensmålene gælder for alle – alle lande og alle de mennesker, der bor på jorden. Derfor er verdensmålene vores fælles plan, og derfor er det vigtigt, at I lærer om den plan, så I kan være med til at sikre, at verden bliver et bedre sted at leve.
Verdensmål 15
Både plante- og dyrearter i Peru er truede. Forurening ødelægger deres leveområder og regnskoven fælles.
Skove er med til at mindske CO2-udslippet, da de holder på CO2. De mange forskellige træer og planter er med til at sikre et rigt dyreliv. Verdens mål 15 har som mål, at verden skal sikre bevarelsen af skove og dyreliv - altså biodiversiteten.
Du kan fx læse mere om Verdensmål 15 her.
Verdensmål 13
Klimaforandringer påvirker alle lande på kloden, men især de fattige områder i verden, som fx Peru.
Verdenmål nr. 13 har som mål, at verdens CO2-udslip og drivhusgasser skal mindskes så ikke kloden opvarmes. Når atmosfæren bliver varmet op forandre vores klima sig med fx flere kraftige storme. Forandringerne har stor betydning for mennesker og dyrs liv.
Du kan læse mere om Verdensmål nr. 13 her.