Kartoflen kommer fra Peru. Det var inkaerne som dyrkede kartofler og det var da Spanien erobrede Peru i 1500tallet, at kartoflen kom til Europa og altså også til Danmark.
Der er ikke mange lyserøde delfiner tilbage i Amazonfloden. Den lyserøde delfin er en ud af i alt 5 typer af floddelfiner. Arten er truet på grund af forurening i floden og de mange både med motor, som hverdag bruger Amazonfloden som transportvej. Den lyserøde delfin er meget speciel. I regnskoven og ved Amazonfloden fortæller de historie om, hvordan den lyserøde delfin går i land og viser sig som en flot rødhåret mand med høj hat, som vil gifte sig med fiskernes døtre…
De bor der stadig. Der er ca. 15-18000 Kukamafolk tilbage i hele Peru. Kun 2000 af dem kan tale Kukama. De fleste bor stadig tæt ved Amazonfloden og regnskoven. Regnskovens Fortælling er lavet sammen med Kukama-børn.
Benzin og brændstof til motocars forurener luften. De mange motocars i fx Iquitos kører hele dagen som taxi og bringer varer frem og tilbage. Det er meget billigt at køre med motocars. Så der er der rigtig mange der gør. De sender en masse skadelige gasser op i de øverste luftlag og bliver derfor er en stor belastning for vores miljø. Gasserne (CO2) lægger sig som en dyne om jorden, så varmen fra jorden ikke kan slippe væk. Det betyder, at klimaet på jorden ændrer sig. Det bliver varmere og isen smelter på Nordpolen og på Sydpolen. Der dannes også meget CO2, når man fælder regnskoven.
Coca-bladet ser uskyldigt ud. Det er det også. Det er bare super populært. I Peru tygger man på bladet. Så får man det lidt som, hvis man drikker en øl. Bladet bruges også til te og som helbredende urt. Men det bruges altså også til at fremstille kokain - og det er jo ikke så heldigt. Det bruges også i Coca-cola. Der af navnet Coca i i Coca-cola. Der bruges rigtig meget coca. Derfor er man begyndt at fælde regnskoven, så man kan plante coca-planter. Det er skidt for dyrene og for naturen. Det er mest os mennesker bruger bladet.