Troldene bor i fjeldene, nisserne på lofterne i laderne, tupilakkerne i det vilde nord og mosekonen brygger på de flade tågede engdrag. Men hvor ligger det uforklarlige og magien i vores moderne verden? Er det stadig maren som rider på vores bryst og giver os onde drømme? Driller nissen stadig på loftet eller er der kommet nye væsner til? Hvor bor de og hvilke ulykker laver de mon?
Dette spørgsmål vil vi gerne stille Nordens børn og vi vil gerne gøre det i en forståelsesramme i skolen med et fælles nordisk mytisk stof som udgangspunkt.
De nordiske lande har meget at dele, heriblandt vores myter, sagn, fortællinger og væsner. Vi ønsker at styrke den nordiske fortælletradition og give eleverne et nyt redskab til selvstændigt og i undervisnings sammenhænge at arbejde med vores nordiske kulturarv.
Myter og sagn er gennem alle tider blevet mundtligt overleveret fra den ældre generation til den yngre. Myterne kan ses som vores forståelse og bearbejdelse gennem tiderne af al det uforklarlige stof og af vores natur. Her kan de nordiske lande både spejle og inspirere hinanden, fordi vores fortællinger spejler, hvem vi er og hvor vi kommer fra.
Nordiske Væsner bliver derfor et legende læringsværktøj, som kan inspirere eleven til at gå på opdagelse i naturen, fortælle og formidle egne myter og historier. Dele væsner og historier med elever fra Norge og Sverige.
Projektet er støttet af Undervisningsministeriets Udlodningsmidler og produceres i samarbejde med AppMonk og Norden i Skolen.
Klik på billedet nedenfor og læs mere om det nye interaktive undervisningsmateriale. Materialet er tilgængeligt AppStore og Google Play.